Cinestar 8 w/ Mikrokopter issues

Discussion in '3 Axis Gimbal' started by Alex Curry, Aug 7, 2014.

  1. Jason Smoker

    Jason Smoker Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    830
    Likes Received:
    65
    "Following the procedure throttle up to left + right stick down = one beep...face copter north, right stick down = two beeps...should start chattering at me and I would proceed to roll it, but it's silent. Any other ideas? Gotta be something wrong with the compass..."

    Are you facing the copter north before start calibrating? Starting the calibration and facing north wont work

    please follow the video

    [/quote]
     
  2. Alex Curry

    Alex Curry Member

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    Sorry, copter is already facing north. Been following that video, yes.
     
  3. Jason Smoker

    Jason Smoker Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    830
    Likes Received:
    65
    Are you getting any errors from mktools?
     
  4. Alex Curry

    Alex Curry Member

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
  5. Alex Curry

    Alex Curry Member

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    I'm assuming the reason my compass is not calibrating is due to the fact that the FC is not communicating my transmitter inputs to the navi/gps...checking all my connections, although I do not have a multimeter handy
     
  6. Jason Smoker

    Jason Smoker Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    830
    Likes Received:
    65
    So you have error 3 problem. If you read that discussion you of would noticed I mentioned double checking your cables from the NC TO FC. this is most likely cause of error 3.

    I just watched your video and I noticed it dx7 satellite was flashing but you can start your motors which i find weird! They meant to be solid light when both tx and rx are on.
     
  7. Alex Curry

    Alex Curry Member

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    Yes I wondered about that as well...most of the time it is solid, but others it flashes and does let me fly...

    Thinking its the 6 pin ribbon cable. I detach it from the FC and nothing changes in MK Tools
     
  8. Alex Curry

    Alex Curry Member

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    Yep, bad cable...problem solved!!
     
  9. Andy Johnson-Laird

    Andy Johnson-Laird Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    10,347
    Likes Received:
    1,159
    Well done, Alex. Glad you got that sorted.
    Thanks to Jason, also.
    Andy.
     
  10. Jason Smoker

    Jason Smoker Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    830
    Likes Received:
    65
    Good to hear!! :)
     

Share This Page