MoviLapse Mode saved videos as green static? (iOS v.1.3.0 B172)

Discussion in 'Movi Beta App' started by Laura Conover, Oct 15, 2018.

  1. Laura Conover

    Laura Conover New Member

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    1681E16D-529D-49D7-9995-0F6896559222.jpeg Movi App Version: 1.3.0 B172
    Hardware: iPhone XS
    iOS Version 12.0.1

    I had a very sad experience today; took several long movilapses, only to discover every last one of them exported to my photo roll as this strange green static. While I'm moderately sure there's probably no way to rescue that footage, any ideas of what might have gone wrong, or if there's something I could do on my end to keep that from happening?
     
    #1 Laura Conover, Oct 15, 2018
    Last edited: Oct 15, 2018
  2. Kevin P Riley

    Kevin P Riley Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    132
    Likes Received:
    29
    I’ll let someone else address how to possibly address the footage, but I would highly recommend you send in a beta feedback form.

    https://freeflysystems.com/support/movi-support/beta

    Scroll down to the feedback form. They need to know this information. I also have the iPhone XS and will see what happens with mine. Haven’t tried a movilapse since I upgraded phones.
     
  3. Laura Conover

    Laura Conover New Member

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    View attachment 12203
    Thanks! I did that before posting, actually, but it’s still a great reminder.
     
  4. Kevin P Riley

    Kevin P Riley Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    132
    Likes Received:
    29
    I was able to record a couple of movilapses, just a few seconds apiece. It could be the longer movilapses corrupted.

    Movi App Version: 1.3.0 B172
    Hardware: iPhone XS
    iOS Version 12.0.1
     
  5. DavidARogers

    DavidARogers New Member

    Joined:
    Dec 18, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    I have also experienced the Green static result after using Movilapse.
    It is however, inconsistent.

    Movi App Version: 1.3.2 B193
    Hardware: iPhone XS
    iOS Version 12.1.2
     
  6. Laura Conover

    Laura Conover New Member

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Messages:
    13
    Likes Received:
    3
    I have a theory about the green static, one I haven't yet had time to test out personally yet.

    I suspect the issue has something to do with contention for the camera while the lapse is being created. Just curious - David, Kevin -- by any chance was the native iOS or other camera app open at the same time when you had the issue?

    In my case, I'm often trying to swap between making still photos and videos, so I may have had the camera app still active when the problems initially occurred. It may explain why the issue doesn't happen consistently.
     

Share This Page