Movi Controller Follow Focus Upgrade Kit with RedRock Micro

Discussion in 'MōVI Controller' started by Roger Fosaas, May 13, 2016.

  1. Roger Fosaas

    Roger Fosaas New Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    12
    Hey is there anyone who can help me? :)
    Bought Movi Controller Follow Focus Upgrade Kit with RedRock Micro.

    The problem is that the focus wheel on MOVI Controller not cover the entire area of focus.

    I turn the wheel from one side to the other so this represents only 20-30% of the entire focusing range.

    What have I done wrong? :)
     
  2. Charles Bergquist

    Joined:
    Aug 15, 2013
    Messages:
    89
    Likes Received:
    28
    Make sure that you're on the most recent firmware for your MoVI Controller. Go to Aux Input / Port and select Microremote 3 and press to select it. It will work then. Also, after every reboot of the controller you'll have to select and "initiate" it again to have it regain control. Hope that helps you out.
     
  3. Roger Fosaas

    Roger Fosaas New Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    12
    Finds only Microremote, not Microremote 3?
     
  4. Charles Bergquist

    Joined:
    Aug 15, 2013
    Messages:
    89
    Likes Received:
    28
    You'll have to update your movi controller to the latest firmware as well as the movi you're using.

    http://freeflysystems.com/software-manuals/beta/software-by-product

    Make sure you get to MoVI Controller 2.2 Beta Software.

    Unfortunately to get it to recognize new firmware on other stuff ( MicroRemote ) you'll have to use Beta software.

    It does work pretty well, and I've used it on a lot of work recently. It has it's glitches but overall it's pretty stable for both MoVI and MoVI controller.
     
    Roger Fosaas likes this.
  5. Roger Fosaas

    Roger Fosaas New Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    12
    Thanks for helping Charles !! Updated MOVI Controller, and then everything seemed as it should! THANKS FOR THE HELP!!! :)
     
  6. Bryan Edmonds

    Bryan Edmonds Chief MōVI Whisperer

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    240
    Likes Received:
    124
    When I tested this the other day with our gear in support, I was able to make the setting stick between power cycles.

    When you scroll to microRemote 3, make sure you click set (down on the right dial) and go up to action and save it, too.
     
    Roger Fosaas likes this.
  7. Charles Bergquist

    Joined:
    Aug 15, 2013
    Messages:
    89
    Likes Received:
    28

    Yep, I click and do a save, it will not hold for me on my MoVI Controller.
     
  8. Bryan Edmonds

    Bryan Edmonds Chief MōVI Whisperer

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    240
    Likes Received:
    124
    I powered ours on this morning and it was still on microRemote 3. I set and saved it Axis 1, power cycled, and repeated setting it to microRemote 3. It stayed on whatever I set it to each time.

    I would suggest re-flashing 2.2.2 onto the Controller, to see if that solves the issue, as I would imagine it is annoying to change that setting each time. I'll also mention it to our MōVI Controller developer, in case it's a bug that can be squashed.
     

Share This Page