Tuning Problemes HELP!

Discussion in 'MōVI M10' started by Mathias_Rorne, Jan 8, 2014.

  1. Mathias_Rorne

    Mathias_Rorne New Member

    Joined:
    Aug 21, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey Guys

    Just received my M10 yesterday! I have been trying to tune the pan,roll and tilt stiffness. But i can't seem to get the value numbers high enough !
    Vibrations starts at PAN: 20, Roll: 20, TILT 10.
    As far as i can see Tabb reaches about 130 and so on, with the 1DC on his rig, in his videos. Mine is rigged with a c300 with an 25mm Zeiss ZE.
    I use my macbook with bluetooth to config.

    Any suggestions on what i might be doing wrong ?

    thanks

    -Mathias
     
  2. Brett Harrison

    Brett Harrison Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    40
    Silly question perhaps, but have you got the balance right, so that the rig holds at various roll angles (like in the video tutorials)?

    Take a look at the chart to see which motor is self-oscillating the most, then revisit your balance test for that motor.

    On OSX you get charts via 'Window' in the top bar.
     
  3. Justin Marx

    Justin Marx Active Member

    Joined:
    Oct 3, 2013
    Messages:
    326
    Likes Received:
    26
    Hi Mathias,

    Sounds like you might be off balance.

    While in the app on your MacBook look at the Motor Chart and tell me what % for each axis (pan, roll, tilt)

    Can you post some pictures?

    Also, watch the balance videos and do your best to get the camera as close to perfect as possible.
     
  4. Justin Marx

    Justin Marx Active Member

    Joined:
    Oct 3, 2013
    Messages:
    326
    Likes Received:
    26
    Hahaha Brett, we must have been typing at the same time
     
  5. Brett Harrison

    Brett Harrison Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Messages:
    299
    Likes Received:
    40
    Hehe Justin, nice to know you offer the same advice man.
     
  6. Mathias,
    If you have properly balanced your rig, BEFORE you even start adjusting your stiffness settings you should have your motor percentages below 3%. (please see attached image) I Know the ROLL is at 5% in this image, this is the only screen shot I have at the moment that uses the Mac version of the app. Please let me know if you have anymore questions.

    Chris
    View attachment 3964 View attachment 3964
     
  7. Justin Marx

    Justin Marx Active Member

    Joined:
    Oct 3, 2013
    Messages:
    326
    Likes Received:
    26
    Any luck Mathias? Don't leave us hanging after we help ya......
     
  8. Mathias_Rorne

    Mathias_Rorne New Member

    Joined:
    Aug 21, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey Guys thank you! I will get back soon with pictures and info as soon as i get back :)

    Thanks !
     
  9. Mathias_Rorne

    Mathias_Rorne New Member

    Joined:
    Aug 21, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    hey guys here are some pictures.. I have managed to get my numbers a little higher! but not nearly close to Tabb's. It is balanced as it should (i think).

    What do you think ?
    i have been trying it out with these stiffness numbers, and it actually feels okay. But i am just a bit concerned for my numbers..
     

    Attached Files:

Share This Page