Spare channel output?

Discussion in 'MōVI MR' started by Mitch Bligh, Oct 8, 2013.

  1. Andy Johnson-Laird

    Andy Johnson-Laird Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    10,351
    Likes Received:
    1,160
    Very true. Didn't mean to imply otherwise.

    Right. But the principles I was describing still seem to apply.

    Correct.

    Take Bitcoin.
    Or Justin Bieber albums.
    See you on the homeworld, GzhhffrY.

    Andy.
     
  2. Mitch Bligh

    Mitch Bligh Member

    Joined:
    Sep 27, 2013
    Messages:
    38
    Likes Received:
    4
    Just saw this. Looks simpler than my messy fix. I'll try this asap and get back to you. Still, why wasn't an aux output factored in :(
     
  3. James Adkins

    James Adkins Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    158
    Likes Received:
    21
    Since we are still in deep freeze here in Ohio I finally had the chance to do this and it worked perfectly.

    Gary,

    Not sure if you are a carbon or silicon based life-form but my Epic memory cards asked me to say thanks (101000010010) for them.
     
  4. Joe Lawry

    Joe Lawry Member

    Joined:
    Sep 9, 2013
    Messages:
    42
    Likes Received:
    6
    Right, now how do I do this with a Futaba remote and sbus rx... ?
     
  5. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Joe Futaba is easier since you can use s.Bus to drive the MOVI and one of the servo ports on the receiver for the camera trigger. What Tx and RX are you using?
     
  6. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Hi Gary, I'm trying to set this up as well. When I plug the servo wire into the Movi on one end and the Elev on the AR6210 at the other end I don't get any lights to indicate it is getting power. Any thoughts on what I might be doing wrong?
     
  7. Chris Fox

    Chris Fox Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Messages:
    463
    Likes Received:
    86
    G'Day Ashely,

    Have you got the MoVI powered up, the provided the servo is connected to the correct port you should get 5V through to power the receiver.

    Cheers

    Chris
     
  8. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Hey Chris. Yep got the Movi powered up
     
  9. Chris Fox

    Chris Fox Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Messages:
    463
    Likes Received:
    86
    Hmmm .... is the servo wire orientate around the right way. it really should be as simple as pug in the receiver and it should light up
     
  10. Chris Fox

    Chris Fox Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Messages:
    463
    Likes Received:
    86
    are you using the sbus port on the receiver?

    ---- Whoops, sorry just checked and my experience level stops with the R6208SB .... which is a different beast .... and manufacturer ....

    I'll get back in my box now ;)
     
  11. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Yep using the sbus port. I'm sure it's probably something simple and obvious.
     
  12. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Ashely take photos of how you have it setup and post them please.
     
  13. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Thanks for taking a look Gary. Hope the photos are clear enough. When I first swith the Movi on the AR6210 flashes once red but then nothing.
     

    Attached Files:

  14. Jon Tamkin

    Jon Tamkin New Member

    Joined:
    Feb 16, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    can you let us know about the gimbal mounting and can it be adapted to existing ottos?

    Jon
     
  15. Jon Tamkin

    Jon Tamkin New Member

    Joined:
    Feb 16, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    meaning other brands if nesassary
     
  16. Chris Fox

    Chris Fox Active Member

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Messages:
    463
    Likes Received:
    86
    G'Day Jon,

    You can mount the MōVI to any copter you would like to .... however you will need to build or buy a unique mount for that copter. The MōVI comes ready to mount to the Cinestar 8 (all FreeFly systems) .... after that you are creating your own adapter.

    Cheers
     
  17. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Ashley it looks like you have a green light on the AR? So can you get the AR and the Sat bound to the TX following the earlier instructions?
     
  18. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Hi Gary, that must be just the phone flash. There isn't any green light unfortunately.
     
  19. Ashley Fairfield

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    51
    Likes Received:
    5
    Just tried another servo wire and have the orange light. I'll try to bind now. thanks for the help.
     
  20. Sam Fleishman

    Sam Fleishman Member

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    211
    Likes Received:
    17
    I am interested in doing this with a movi m10 but worried that it will affect the reliability or performance. On a paid job its important to look like you know what you're doing.
     

Share This Page