Roll problem on my M5 in Octocopter

Discussion in 'MōVI M5' started by Sebastian Jahn, Aug 25, 2014.

  1. Sebastian Jahn

    Sebastian Jahn New Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hallo together,
    I have a big problem with my m5 on a Octocopter.
    I'm using the latest firmware 3.08. I use a 5D Mark III with 24-105 lens without an image stabilizer.

    Whenever I fly with the copter to the left or to the right, tilts the roll axis of the gimbal.
    The picture is wrong. The camera always looks to the front at this flight.
    I've already tried everything I can resolve this error not.
    Someone has a tip?
     
  2. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Sebastian are you in Handheld or Aerial Mode? Are you using the remote? If using the remote what position do you have the Kill/Majestic/Dual switch in? Likely you have the M5 in Handheld Mode rather than Aerial Mode.
     
  3. Sebastian Jahn

    Sebastian Jahn New Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Good Morning Gary,
    we fly in majestic mode. Not in Air boarn. But we have tested in air boarn too. The same problem.
     
  4. Norbert Blenk

    Norbert Blenk Member

    Joined:
    Sep 12, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    6
    It was me, flying with Sebastian yesterday.
    We really tried everything. Airborne and Hendheld, setting the Rollstrength up to 40, rebalancing, retuning, majestic angle and ??-mode.
    We tried with the roll control switched on and off at the Remotecontroller...
    After doing some moves in the air the Roll came off slowly to about 15 degrees and rebalanced very sloooooowly while doing some paning.
    Any suggestions?
    Thanks
    Norbert
     
  5. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Sebastian please save your config file and then attach it to a reply. Also photos and videos might help us determine what is happening with your setup.
     
  6. Sebastian Jahn

    Sebastian Jahn New Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Sorry, i am back.
    I have upload the settings.
     

    Attached Files:

  7. Tuukka Ylonen

    Tuukka Ylonen Member

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    205
    Likes Received:
    7
    Have you checked roll and pan balance of the gimbal?
     
  8. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Sebastian your stiffness settings appear to be low. Did you use the Auto-tune or manual tuning? Also as Tuuuka asked is your balancing spot on? Also your Hold Strength for all channels is at an 8 setting. Is that something you changed? I think the default is 3. Might try changing that back.
     
  9. Sebastian Jahn

    Sebastian Jahn New Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hallo Ylonen,
    yes the balance is perfect.

    Hallo Gary,
    yes we have tested with auto-tune and manual too.
    And the roll we have maked a test with 28 and 38 in the settings but no change.
     
  10. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
  11. Sebastian Jahn

    Sebastian Jahn New Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hallo Gary, i have sent an email to the support.
    Insert a video of the problem yesterday we have and the settings.
    Thank you and i hope the best.
     

Share This Page