Radian tilt problem!

Discussion in 'Radian' started by Gustav Raberg, Feb 4, 2013.

  1. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    I have a problem with my tilt radian. I just got my radians and installed them this weekend but my tilt radian goes bananas when I power up. I tried everything setting back to default loading new firmware, tryed with a different transistor, turned slew of in th software and disconnecting everything but just the power to the tilt radian ( which is a bec providing 5v) but when I connect the servo it goes bananas and tilt the camera up. In the software all looks good.

    I'll try switching the tilt radian to the pan tonight and see what results I get but I'm starting to think my tilt radian is defect.

    Appreciate all help I can get!
     
  2. Brad Meier

    Brad Meier Active Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    749
    Likes Received:
    66
    Does it tilt the camera up and stay there? Or keep rotating?
     
  3. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    Keep rotating!
     
  4. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
  5. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    Will do now I'm sitting with it now!
     
  6. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    Aircraft Type: cinestar 8
    Gimbal Type: freefly
    Radian Type ( 1, 2 , 3 axis) 2 axis for now (waiting for my 360 adapter)
    Gimbal Power source: bec 5v
    Gimbal Radio Type: mx 20
    Radian Communication Protocol (S.Bus, PPM, PWM, Spektrum)

    Connections: I’ve wired everything like Jeff at quadrocopter suggested (see pic) I just have the tilt connected just to simplify my problem. Se videos
    http://youtu.be/ry9YjmWIHI8


    http://youtu.be/2NeZVP0HA_A


    http://youtu.be/Y7tLL2wRqu0

    Hope you guys can help me!
     

    Attached Files:

  7. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    I just did the old switch arroyo and it seams like its the tilt servo causing the problem!! I switched the roll for the tilt and still having the same problem so it has to be the servo. The old tilt radian is working now as the roll radian.
    This is very strange because they were working fine until I put the radians on. I checked the BEC before I connected everything and it's giving me 4,99 V so there is no way it could have got any over voltage! The strange thing is that it works but not as it's meant to work!! This is a big problem because I have a big job on Thursday-Sunday!!
     
  8. Tabb Firchau

    Tabb Firchau Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    911
    Likes Received:
    472
    Gustav, Can you plug the servo into just a normal RX to see what happens?

    Can you also confirm that the resistor is plugged in FIRMLY into the servo external lead?

    Thanks!
     
  9. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    Tabb.

    I took it of last night just to inspect it and with no power and just moving it by hand there is a fair amount of resistance.Then I plugged it to my gr24 and mx20 and it was doing ok for a short while then it went dead and stayed dead!! The resistor was firmly in place and I tried with two other! So now I dont have a tiltservo and I have a important job tomorrow! Right now I don't care if it's a warranty I just need that servo and ive been in contact with my dealer here in Sweden. They are trying to solve the problem!

    G
     
  10. Hannes Frigård

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Have you tried contacting Andreas @ mikrokopter.nu? He's been very helpful to me.

    Hannes

    PS I had a faulty roll servo last week and switched it with pan servo and operated without pan in gimbal.
    Used copter for pan, not as handy, but enbled me to do the job.
     
  11. Gustav Raberg

    Gustav Raberg Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    13
    Just to get an end to this story. It was a bad servo creating the problem. I was in contact with Andreas and the guys at mikrokopter.nu in Sweden and they send me a new servo express and I got it this morning and right now I'm at. The hotel preparing for the job tomorrow!!

    Thank you for your help and big thanx to the Swedish dealer!!

    G
     
  12. Brad Meier

    Brad Meier Active Member
    Staff Member

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    749
    Likes Received:
    66
    Excellent result! Glad to hear you got the servo...
     
  13. Hannes Frigård

    Joined:
    Jan 11, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Good to hear, Gustav!
    Steady flights and happy landings!
     

Share This Page