Movi M15 shakes and tilt issues

Discussion in 'MōVI M15' started by Gualtiero, Mar 16, 2016.

  1. Gualtiero

    Gualtiero New Member

    Joined:
    Sep 3, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi all, hoe you are well!

    I've been using a movi m10/m15 since its release and never had major issues.

    yesterday i was on set with an alexa mini and cp2 primes and i experienced something new. The camera was perfectly balanced on it but still shacking when powered on. I had shakes a lot of times and usually go for an autotune which always solved the problem (a few times i had to finely adjust the tuning). This time the autotune would not work at all, so i tuned it manually and it seemed to be ok. Then i realised that the camera was loose on the tilt, not always though, really weird behaviour as sometimes would tilt ok but sometimes it would go loose on the tilt and then adjust again. I finally had to operate it without tilting but it wasn't great. Did anyone experience anything similar?

    thanks!
     
  2. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    Gualtiero welcome to the forums. Would you be kind enough to change your user name to your real first name and last name, please? The reasons for this (and how to do it) are explained here: http://forum.freeflysystems.com/index.php?threads/real-names.497/.

    What do you have for stiffness values? Have you checked to make sure all of the wire connectors are fully seated.
     
  3. Gualtiero

    Gualtiero New Member

    Joined:
    Sep 3, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi Gary, that is actually my real name!

    Thanks for your reply, i checked all the wires, stiffbess value was quite low probably around 50.

    Thanks
     
  4. Gualtiero

    Gualtiero New Member

    Joined:
    Sep 3, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi Gary, that is actually my real name!

    Thanks for your reply, i checked all the wires, stiffbess value was quite low probably around 50.

    Thanks
     
  5. Andy Johnson-Laird

    Andy Johnson-Laird Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    10,376
    Likes Received:
    1,162
    Gualtiero: I think you may have misunderstood: we ask that forum members use their real first and last names.

    Thanks for your understanding.
    Andy.
     
  6. Gary Haynes

    Gary Haynes Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    5,211
    Likes Received:
    460
    It would be worth entering a ticket with at support@freeflysystems.com. Also confirm that the overall weight hasn't exceeded the max available and that the batteries are fully charged. A weak battery with a large load might be what is happening.
     

Share This Page